07 Φεβρουαρίου 2006

on offensive cartoons

7 σχόλια:

  1. This cartoon -sent by a friend- is very important as it shows what IS unacceptable -because it is racist and here anti-Semitic- and what IS NOT unacceptable by international freedom of expression standards.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι η αντισημιτική προπαγάνδα κάποιων είναι γεγονός, δεν δικαιώνει με τίποτα την αντιαραβική αντίστοιχη.

    Τι θέση έχει το HRW για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας στην ανεξίθρησκη Ευρώπη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας!
    Εφόσον δεν έχετε ι-μέιλ συνάπτω το λινκ στο μπλογκ σας, εδώ.
    Είναι από το πρόσφατο φεστιβάλ κόμικ της Τεχεράνης με θέμα το Ολοκαύτωμα - και δεν ήταν αποκλειστικά Ιρανοί οι συμμετέχοντες/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9:24 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. blog για τα ανθρωπινα δικαιωματα?
    καλως σας βρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η γελοιογραφία που αναδημοσιεύετε, δεν είναι καθόλου ρεαλιστική. Τα δυτικά μέσα δεν παρουσιάζουν τον Μωάμεθ (και κατ' επέκταση όλους τους Μουσουλμάνους) σαν γελαστά ανθρωπάκια με γένια- αλλά σαν δολοφονικούς φανατικούς με μάτια που καίνε. Συγκεκριμμένα, οι γελοιογραφίες της Jyllands Posten που προκαλέσαν την οργή του Ισλαμκού κόσμου έδειχναν για παράδειγμα τον Μωάμεθ με μια βόμβα στον κεφαλόδεσμό του, με κέρατα, και άλλα τέτοια φαιδρά και άκρως προσβλητικά. Στην πραγματικότητα, η εικόνα του μέσου Άραβα που παρουσιάζεται είναι ίδια με αυτή του "Εβραίου" στην αντισημιτική εικόνα της γελοιογραφίας. Και πρόκειται βέβαια για μια εικόνα -κι ένα στερεότυπο- πολύ πιο διαδεδομένο από το στερεότυπο του διαβολικού Εβραίου, πλεόν.

    Αυτό που θα έπρεπε να κατακρίνετε, ως πρόμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η άνιση μεταχείριση της Μουσουλμανικής θρησκείας και των πιστών της από τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, η αντιμετώπισή τους ως παρείσακτων, παράνομων και αμετανόητα αντιδραστικών φανατικών και η στερεοτυπική αναπαράσταση της ζωής τους στον τύπο.

    Οι άνθρωποι αυτοί, είναι οι γείτονές μας (και της διπλανής πόρτας και της διπλανής χώρας). Δεν πρόκειται να μετακομίσουνε σύντομα. Ας μάθουμε να τους φερόμαστε όπως θέλουμε να μας φέρονται, κι ας αφήσουμε τις κορώνες περί "ελεύθερης" Δύσης και "απάνθρωπης" Ανατολής. Μόνο κακό κάνουν, σ' όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Άδεια Creative Commons
χορηγείται από Ε.Π.Σ.Ε. με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 3.0 Ελλάδα