20 Απριλίου 2005

ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (TRAFFICKING) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΚΟ-ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ Η ΥΠΟΥΡΓΟΙ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ;

ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ (STOP NOW)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 Απριλίου 2005

ΘΕΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (TRAFFICKING) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ –

ΜΚΟ-ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ Η ΥΠΟΥΡΓΟΙ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ;

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (Stop Now) και Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι καταδικάζουν τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη και της Γενικής Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιωάννας Δεσποτοπούλου για «μη κυβερνητικές οργανώσεις ‘μόνο σε σφραγίδες’ που δίνουν στη δημοσιότητα αρνητικές εκθέσεις με αναξιόπιστα, υπερβολικά και παραπλανητικά στοιχεία για τα θύματα της παράνομης διακίνησης γυναικών στην Ελλάδα σε μιαν εκβιαστική προσπάθεια να επιτύχουν υψηλότερη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών». Ο Υπουργός πρόσθεσε δε πως «σχετικές καταγγελίες έχει κάνει στη Βουλή και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης». Οι οργανώσεις μας αγνοούν παρόμοιες δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών και υπενθυμίζουν πως ο Υφυπουργός προΐσταται της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, την οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εμφανίζει ως αφελές και ανεύθυνο θύμα εκβιασμού των ΜΚΟ που χρηματοδοτεί...

Οι ΜΚΟ Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (Stop Now) και Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που υλοποιούν προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΥΔΑΣ, καλούν τον Υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη και τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιωάννα Δεσποτοπούλου να δηλώσουν αμέσως ποια στοιχεία και ποιες αναφορές στις εκθέσεις ποιων ΜΚΟ είναι ανακριβή και παραπλανητικά, ποιες ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από την ΥΔΑΣ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων είναι οργανώσεις σφραγίδες, και να θεμελιώσουν τους ισχυρισμούς τους περί «εκβιασμών» της ΥΔΑΣ από ΜΚΟ. Αν πάντως θεωρούν πως οι δηλώσεις αυτές δεν τους εκφράζουν πια, καλούνται να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τις ΜΚΟ, που έγιναν αντικείμενο της σοβαρότερης επίθεσης κατά των ΜΚΟ από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση.

Σε αντίθεση περίπτωση, ο Υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιωάννα Δεσποτοπούλου θα αντιμετωπισθούν ως κοινοί συκοφάντες και θα καθορισθούν ανάλογα οι επόμενες αντιδράσεις των ΜΚΟ.

Σημείωση: Πηγή των δηλώσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι τα σημερινά δημοσιεύματα Απογευματινής, Βήματος, Ελευθεροτυπίας, Έθνους και Καθημερινής, τα οποία μέχρι τις 3μμ δεν είχαν διαψευστεί από το Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Άδεια Creative Commons
χορηγείται από Ε.Π.Σ.Ε. με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 3.0 Ελλάδα