19 Μαρτίου 1998

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ

(Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα)

& ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

(Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ομάδας για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων)

 

Τ.Θ. 51393, 14510 Κηφισιά, Tηλ. 620.01.20; Fax: 807.57.67;

e-mail: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://www.greekhelsinki.gr/

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

19/3/1998

 

Οι συνεργαζόμενες οργανώσεις μας Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι & Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων δηλώνουν κατηγορηματικά ότι ο δικηγόρος κ. Ορχάν Χατζηιμπράμ δεν αποτελεί μέλος τους, και, επομένως, αποδοκιμάζουν το γεγονός ότι εμφανίζεται ενώπιον των κατοίκων της Θράκης ως εκπρόσωπος των οργανώσεων μας. Παράλληλα, καταγγέλλουν το ότι ο κ. Χατζηιμπράμ ζητάει επανειλημμένως χρηματικά ποσά από ανιθαγενείς της μειονότητας προκειμένου να καταθέτει, εκ μέρους τους, περιττές αιτήσεις ανάκλησης της διοικητικής πράξης με την οποία είχε αφαιρεθεί η ιθαγένεια τους κατά το παρελθόν. Τέτοιες αιτήσεις δεν χρειάζονται, διότι, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, η ανάκληση της απόφασης αφαίρεσης της ιθαγένειας γίνεται με πρωτοβουλία της Διοίκησης, κατόπιν της σχετικής απόφασης τριών συναρμόδιων Υπουργείων (Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών) για την επαναχορήγηση της ιθαγένειας στους ανιθαγενείς που ζουν στην Ελλάδα.

 

Με βάση αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε ως απαράδεκτες τις ενέργειες του κ. Χατζηιμπράμ, ο οποίος, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι εκπροσωπεί τις οργανώσεις μας, εκμεταλλεύεται την ανάγκη και την αγωνία των ανιθαγενών της περιοχής να αποκτήσουν την αφαιρεθείσα ιθαγένεια τους. Μια τέτοια συμπεριφορά έναντι ανθρώπων που έχουν ταλαιπωρηθεί από πολλά χρόνια και έχουν υποφέρει από την, μέχρι πρότινος, συστηματική πολιτική διώξεων εκ μέρους του ελληνικού κράτους είναι ανεπίτρεπτη και αήθης. Επίσης, αποδεικνύεται περίτρανα ότι υπάρχουν κάποια “επιφανή” πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την πραγματική προάσπιση των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν να έχουν καμιά σχέση με τους σκοπούς των δικών μας οργανώσεων.

 

Τέλος, καλούμε τους βουλευτές της μειονότητας, καθώς και επίσημα όργανα, όπως τον Σύλλογο Επιστημόνων και την Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή, να λάβουν σαφή θέση για το σημαντικό αυτό ζήτημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Άδεια Creative Commons
χορηγείται από Ε.Π.Σ.Ε. με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 3.0 Ελλάδα